top of page

ons 22 nov.

|

Norrmalm

Föräldrakurs - tydliga stressorer i familjen

Välkommen till denna föräldrarkurs i relationskompetens för dig som är förälder i en familj med tydliga stressorer. Varmt välkommen du som är förälder till barn i en familj med utmaningar som psykisk ohälsa, missbruk, skilsmässa, vårdnadstvister, nya familjebildningar mm.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Föräldrakurs - tydliga stressorer i familjen
Föräldrakurs - tydliga stressorer i familjen

Tid och plats

22 nov. 2023 22:06 – 22:21

Norrmalm, Luntmakargatan 52, 113 58 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

FÖRÄLDRAKURS FÖR FÖRÄLDRAR I FAMILJER MED TYDLIGA STRESSORER 

En föräldrakurs som vänder sig till dig som är förälder till barn i en familj med utmaningar som psykisk ohälsa, missbruk, skilsmässa, vårdnadstvister, nya familjebildningar och bonusrelationer.

Många barn lever med en förälder som har en psykisk-, eller beteendestörning av något slag. Störningar kan vara allt från en förälders emotionella instabilitet, oförmåga att hantera sina känslor, brist på medkänsla och hänsyn till andra, irrationella utbrott, nedstämdhet, ångest, psykosliknande tillstånd mm samt sjukdomar som missbruk och psykisk sjukdom mm. Barn som växer upp i dessa familjesystem lever i sammanhang där stresspåslaget är högt. 

Det kan vara en stor hjälp och lättnad för dig som den ”andra föräldern” att få stöd kring hur du kan stötta och samtala med ditt barn om utmaningarna i familjen. Hos oss kan du som är förälder till ett barn med höga stressnivåer få stöd, vägledning och hjälp i ditt föräldraskap. Den här kursen vänder sig  just dig som har en stark önskan att bli en bättre förälder till ditt barn och hjälpa det att utvecklas till en tryggare individ med god självkänsla, trots allt det svåra.

En stressor för ditt barn, i ett psykologiskt perspektiv är något eller någon som triggar stress, ofta en via en upplevelse av hot, förlust eller ansvar och som skapar fysiska, känslomässiga, tankemässiga eller beteendemässiga reaktioner som är mer eller mindre starka beroende på situation, person och tidigare erfarenheter.  Posttraumatiskt stressyndrom, PTSD, kan uppstå hos den som själv har utsatts för eller sett eller hört någon bli utsatt för mycket svåra, livshotande och traumatiska händelser som katastrofer, olyckor, våld, sexuella övergrepp och psykisk eller fysisk misshandel eller att en närstående blir svårt sjuk. För många barn och ungdomar i Sverige är sådana händelser alltför ofta en del av deras tillvaro. En kortvarig stressreaktion är oftast inte skadlig, men den som under lång tid utsätts för starka stressorer utan att få hjälp och stöd, riskerar att bli sjuk.

Välkommen till denna föräldrarutbildning i relationskompetens. Vi träffas FRE - SÖN och arbetar processorienterat enligt fyra olika teman.

 1. Jag som förälder
 2. Föräldraledarskap
 3. Gränser
 4. Självkänsla

Under kurser får du möjlighet att reflektera om vilka vilka stressorer som påverkar ditt barn i hens vardag och vilket konsekvenser dessa stressorer får i hens liv, samt praktisera verktyg för att kunna stödja ditt barn. 

..............................................

Kaja Michelson, föreläsare, författare och med 25 års erfarenhet som kommunikations-, och utbildningskonsult. Hon är Cert. Coach, Skandinaviska Ledarhögskolan, Cert. Föräldra-, och familjecoach, FamilyLab Association och Cert. Medicinsk Yogalärare med inriktning trauma-, & kvinnohälsa. Kaja har arbetat som stress-, och samtalscoach internationellt sedan 2013. 

Biljetter

 • FÖRÄLDRAUTBILDNING STRESSORER

  Välkommen till denna föräldrarutbildning i relationskompetens för dig som är förälder i en familj med tydliga stressorer. Vi träffas LÖR/ SÖN 10.00 - 16.00 och arbetar processorienterat enligt fyra olika teman: Jag som förälder, Föräldraledarskap, Gränser, Självkänsla.

  3 590,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page