top of page

lör 13 apr.

|

Norrmalm

Föräldrakurs - tydliga stressorer i familjen

Välkommen till denna föräldrarkurs i relationskompetens för dig som är förälder i en familj med tydliga stressorer. På denna kurs får du som förälder handfast handledning i hur du kan hjälpa ditt barn att utvecklas till en tryggare individ med god självkänsla, trots allt det svåra.

Föräldrakurs - tydliga stressorer i familjen
Föräldrakurs - tydliga stressorer i familjen

Tid och plats

13 apr. 2024 10:00 – 14 apr. 2024 16:00

Norrmalm, Luntmakargatan 52, 113 58 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

FÖRÄLDRAKURS FÖR FÖRÄLDRAR I FAMILJER MED TYDLIGA STRESSORER 

Denna föräldrakurs vänder sig till dig som är förälder till barn i en familj med utmaningar som psykisk ohälsa, missbruk, skilsmässa, vårdnadstvister, nya familjebildningar och bonusrelationer.

Många barn lever med en förälder som har en psykisk-, eller beteendestörning av något slag. Störningar kan vara allt från en förälders emotionella instabilitet, oförmåga att hantera sina känslor, brist på medkänsla och hänsyn till andra, irrationella utbrott, nedstämdhet, ångest, psykosliknande tillstånd mm samt sjukdomar som missbruk och psykisk sjukdom mm. Barn som växer upp i dessa familjesystem lever i sammanhang där stresspåslaget är högt. 

Det kan vara en stor hjälp och lättnad för dig som den ”andra föräldern” att få stöd kring hur du kan umgås, stötta och samtala med ditt barn om utmaningarna i familjen. Hos oss kan du som är förälder till ett barn med höga stressnivåer få stöd, vägledning och hjälp i ditt föräldraskap. Den här kursen vänder sig just dig som har en stark önskan att bli en bättre förälder till ditt barn och hjälpa det att utvecklas till en tryggare individ med god självkänsla, trots allt det svåra.

En stressor för ditt barn, i ett psykologiskt perspektiv är något eller någon som triggar stress, ofta en via en upplevelse av hot, förlust eller ansvar och som skapar fysiska, känslomässiga, tankemässiga eller beteendemässiga reaktioner som är mer eller mindre starka beroende på situation, person och tidigare erfarenheter.  Posttraumatiskt stressyndrom, PTSD, kan uppstå hos den som själv har utsatts för eller sett eller hört någon bli utsatt för mycket svåra, livshotande och traumatiska händelser som katastrofer, olyckor, våld, sexuella övergrepp och psykisk eller fysisk misshandel eller att en närstående blir svårt sjuk.  Sådana händelser är för många barn och ungdomar i Sverige  ofta en del av deras vardag. En kortvarig stressreaktion är oftast inte skadlig, men den som under lång tid utsätts för starka stressorer utan att få hjälp och stöd, riskerar att bli sjuk.

Välkommen till denna föräldrarutbildning i relationskompetens. Vi träffas LÖR - SÖN och arbetar processorienterat enligt fyra olika teman: 

 • Jag som förälder
 • Föräldraledarskap
 • Gränser
 • Självkänsla

Du får handfast handledning i hur du kan hjälpa ditt barn att utvecklas till en tryggare individ med ökad självkänsla.

Du får möjlighet att reflektera om vilka stressorer som påverkar ditt barn i hens vardag och vilket konsekvenser dessa stressorer får i hens liv.  Under kursen varvas teori med praktik och du lämnar kursen med insikter och praktisk erfarenhet med utigångspunkt i familjeterapueten Jespers Juuls teorier om  vilken föräldrastil som bygger robusta, resillienta barn med ansvar, integritet och självkänsla.

TIDER 

 • Kursen rör sig över lördag och söndag mellan 10.00 - 16.00 och omfattar 12 timmars lärande. 

 • Förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår. 

 • Ett exemplar av boken "Alma & Atman" med tillhörande utbildningsmaterial ingår i kursavgiften. Boken bygger på en metodik som lär barn och vuxna att sätta ord på sina känslor och behov och är skriven med inspiration av forskning från Institute of HeartMath och kommunikationsmodellen Non Violent Communication. Forskning visar att när vi verbaliserar våra känslor och behov sänks aktiviteten i amygdala, dvs den del av hjärnan som sätter igång en kaskad av stressreaktioner i kroppen och som i slutändan leder till att stresshormoner utsöndras. När vi sätter ord på vad vi känner och behöver utövar vi empati och självmedkänsla. Modern hjärnforskning visar att när vi tränar upp vår självmedkänsla stärker vi vår psykiska hälsa och mår bättre på alla plan. Forskning visar också att hög självmedkänsla ger starkare motivation till inlärning och optimism samt mindre nedstämdhet och självkritik, och att träning i medkänsla hjälper till att balansera stresspåslaget i hjärnan.

KURSLEDARE

Kaja Michelson, föreläsare, författare och med 25 års erfarenhet som kommunikations-, och utbildningskonsult. 

Hon är cert. coach, Skandinaviska Ledarhögskolan, cert. föräldrahandledare och familjecoach, FamilyLab Association och cert. medicinsk yogalärare med inriktning trauma-, & kvinnohälsa. Kaja har arbetat som stress-, och samtalscoach internationellt sedan 2013.

GÄSTFÖRELÄSARE

Under kursen kommer gästföreläsare delta. 

Biljetter

 • FÖRÄLDRAUTBILDNING STRESSORER

  Välkommen till denna föräldrarutbildning i relationskompetens för dig som är förälder i en familj med tydliga stressorer. Vi träffas LÖR/ SÖN 10.00 - 16.00 och arbetar processorienterat enligt fyra olika teman: Jag som förälder, Föräldraledarskap, Gränser, Självkänsla.

  3 590,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page