top of page

tis 07 nov.

|

Östermalm

KONSTEN ATT SÄJA NEJ - WORKSHOP 3

Workshopen handlar om konsten att säga nej med gott samvete för att kunna skapa äkta kontakt. De tar upp ämnen som personlig integritet, individualitet och konformitet; om barnets längtan efter att uppfylla andras förväntningar samt om likvärdighet och ömsesidighet i relationerna mm.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
KONSTEN ATT SÄJA NEJ  - WORKSHOP 3
KONSTEN ATT SÄJA NEJ  - WORKSHOP 3

Tid och plats

07 nov. 2023 17:00 – 20:00

Östermalm, Greve von Essens väg 59, 115 27 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

KONSTEN ATT SÄGA NEJ WORSHOP 3 

Autentiska är vi när vi kan uttrycka oss personligt med precis de orden och känslor som är sanna för oss. Men detta klarar vi först fullt ut när vi lyckas förändra smärtsamma, oändamålsenliga sidor av vårt eget inre och yttre beteende (överlevnadstrategier som vuxit fram genom livet).  Konflikter med barnen försvinner som dagg i solsken när vi som föräldrar oss uttrycka oss personligt. Teori från den danske familjeterapueten Jesper Juul varvas med praktiska övningar hämtade från boken Alma & Alma. Du lämnar dagen med nya insikter och ett utbildningsmaterial att fortsätta öva med. Kaja är cert. föräldra-, och familjecoach från Family-Lab grundad av familjeterapeuten och författaren Jesper Juul. FamilyLab fungerar som är ett laboratorium där föräldrar och professionella arbetar tillsammans för att stärka föräldrarnas nödvändiga ledarposition och att kunna omvandla kärleksfulla känslor till kärleksfulla handlingar, med närhet, respekt och gränser.

Program:

17.00 - Teori: Fördjupning av det relationistiska förhållningssättet med utgångspunkt i Likvärdighet, Integritet, Autenticitet och Ansvar. Rättvänt samarbetande barn vs spegelvänt samarbetande barn.  Praktiska övningar. 

18.30 - Mustig soppa, levianbröd och goda pålägg och tillbehör.

19.00 - Fortsättning teori:  Självkänslans fiender/Självkänslans viktiga näringsämnen. Om hur föräldrar kan få ett osynligt barn att bli synligt. Det personliga & sociala ansvaret. 

19.30 - Praktiska kommunikationsövningar.

15.30 - Återkoppling och reflektion

16.00  - Slut

Pris: 1190 kr, middag ingår samt ett exemplar av Alma & Atman.

Små grupper om max 12 personer. 

-------------------------------------------------

”Det här är en bok att läsa många gånger för och med sina barn. Viktiga begrepp som empati, medkänsla och självmedkänsla blir enkla och begripliga. Historien ger sin läsare livsviktiga kommunikationsnycklar. Jag tror att världen runt barn som kan använda dessa verktyg, kommer att bli lite varmare, snällare och tryggare”. Susanne Einhorn, beteendevetare

”Vi lever i en tid när unga tvingas möta rädsla i många olika tappningar – från hat, hot och utseendefixering i sociala medier till skrämmande händelser i vardagen. Samtidigt är många vuxna själva vilsna och oförmögna att ge den vägledning som skulle behövas om hur man kan hantera sitt inre kaos och alla starka och förvirrande känslor som uppstår. Här kommer Kaja Michelsons kloka, omtänksamma, vackra och träffsäkra bok som en skänk från ovan för läsare i alla åldrar. Med innerlig förståelse och insiktsfull pedagogik guidar hon oss till ett moget och konstruktivt sätt att hantera livets prövningar. Ju fler som tar del av den, desto bättre”. Annika Dopping, TV-journalist.

”En fantastisk bok med viktiga verktyg för barns växande till medkännande människor. Berättelsen är trösterik, hoppfull, sätter barnet i centrum och tar det på allra största allvar. Budskapet om nödvändigheten att lyssna till sina känslor, hjärtat och varandra kunde inte varit mer aktuellt. Olle & Fotini Carlsson, författarna till bl.a ”Om kärlek”.

Biljetter

  • DITT KOMPETENTA BARN WORKSHOP

    Varmt välkommen till Greve Von Essens väg 59. Följ skyltarna in på gården!

    1 190,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page