top of page

tis 03 okt.

|

Östermalm

KRÄNKNINGAR LIGGER I SPRÅKET - WORKSHOP 2

Barn föds kompetenta. Det betyder inte att de kan sätta gränser eller kan ta ansvar eller medansvar för kvaliteten i sina relationer med vuxna. De vuxnas känslor såsom vrede, glädje, vanmakt, sorg och liknande kränker inte barn. Kränkningen ligger i språket.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
KRÄNKNINGAR LIGGER I SPRÅKET -  WORKSHOP 2
KRÄNKNINGAR LIGGER I SPRÅKET -  WORKSHOP 2

Tid och plats

03 okt. 2023 17:00 – 20:00

Östermalm, Greve von Essens väg 59, 115 27 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

DITT KOMPETENTA BARN FÖRÄLDRAWORKSHOP

Barn föds kompetenta. Det betyder inte att de kan sätta gränser eller kan ta ansvar eller medansvar för kvaliteten i sina relationer med vuxna. Barn som lever i familjer med svåra utmaningar som missbruk eller svår psykisk ohälsa behöver vuxna i sin omgivning som kan omvandla kärleksfulla känslor till kärleksfulla handlingar, med närhet, respekt och gränser. Teori från den danske familjeterapueten Jesper Juul varvas med praktiska övningar hämtade från boken Alma & Alma. Du lämnar dagen med nya insikter och ett utbildningsmaterial att fortsätta öva med. Kaja är cert. föräldra-, och familjecoach från Family-Lab grundad av familjeterapeuten och författaren Jesper Juul. FamilyLab fungerar som är ett laboratorium där föräldrar och professionella arbetar tillsammans för att stärka föräldrarnas nödvändiga ledarposition och att kunna omvandla kärleksfulla känslor till kärleksfulla handlingar, med närhet, respekt och gränser.

Program:

17.00 - Teori: Relationistiskt förhållningssätt. Barn föds med förmågan att ta personligt ansvar. Barn uppfattar sin egna gränser och sina behov och kan uppmärksamma dem, men de kan inte försvara sina gränser eller tillfredställa sina behov. Om barn som utvecklar extra stort socialt ansvar i utsatta familjesituationer. Praktiska övningar.

 

18.30 - God soppa, levianbröd och goda pålägg och tillbehör. 

19.00 - Fortsättning teori:  Om intrigitet/samspel, Socialt ansvar/Personligt ansvar. De vuxnas känslor såsom vrede, glädje, vanmakt, sorg och liknande kränker inte barn. Kränkningen ligger i språket. 

19.30 - Praktiska kommunikationsövningar, återkoppling. 

12.00  - Slut

Pris: 1190 kr, middag ingår och ett exemplar av Alma & Atman.

Små grupper om max 12 personer. 

-------------------------------------------------

”Det här är en bok att läsa många gånger för och med sina barn. Viktiga begrepp som empati, medkänsla och självmedkänsla blir enkla och begripliga. Historien ger sin läsare livsviktiga kommunikationsnycklar. Jag tror att världen runt barn som kan använda dessa verktyg, kommer att bli lite varmare, snällare och tryggare”. Susanne Einhorn, beteendevetare

”Vi lever i en tid när unga tvingas möta rädsla i många olika tappningar – från hat, hot och utseendefixering i sociala medier till skrämmande händelser i vardagen. Samtidigt är många vuxna själva vilsna och oförmögna att ge den vägledning som skulle behövas om hur man kan hantera sitt inre kaos och alla starka och förvirrande känslor som uppstår. Här kommer Kaja Michelsons kloka, omtänksamma, vackra och träffsäkra bok som en skänk från ovan för läsare i alla åldrar. Med innerlig förståelse och insiktsfull pedagogik guidar hon oss till ett moget och konstruktivt sätt att hantera livets prövningar. Ju fler som tar del av den, desto bättre”. Annika Dopping, TV-journalist.

”En fantastisk bok med viktiga verktyg för barns växande till medkännande människor. Berättelsen är trösterik, hoppfull, sätter barnet i centrum och tar det på allra största allvar. Budskapet om nödvändigheten att lyssna till sina känslor, hjärtat och varandra kunde inte varit mer aktuellt. Olle & Fotini Carlsson, författarna till bl.a ”Om kärlek”.

Biljetter

  • DITT KOMPETENTA BARN WORKSHOP

    Varmt välkommen till Greve Von Essens väg 59. Följ skyltarna in på gården!

    1 190,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page