top of page
IMG_4777.jpeg

FÖRÄLDRAKURSER


Vid föräldrakurser rör vi oss över ämnen som berör stress, relationskompetens och inre hälsa. Du lär dig mer om ditt eget och ditt barns stress-, prestation-, & trygghetssystem och vi djupdyker i teman som:

 

  • Vad bygger en sund psykologisk trygghet i en familj?

  • Vilken föräldrastil bygger robusta, resillienta barn med ansvar, integritet och självkänsla?

  • Vad behöver du släppa taget om i ditt föräldraskap? Vad vill du välkomna in? 

Kursen rör sig över 2 dagar och omfattar 12 timmars lärande. Förmiddagsfika och eftermiddagsfika ingår. Ett exemplar av boken "Alma & Atman" med tillhörande utbildningsmaterial ingår i kursavgiften. Boken bygger på en metodik som lär barn och vuxna att sätta ord på sina känslor och behov och är skriven med inspiration av forskning från Institute of HeartMath och kommunikationsmodellen Non Violent Communication. 

 

  • Forskning visar att när vi verbaliserar våra känslor och behov sänks aktiviteten i amygdala, dvs den del av hjärnan som sätter igång en kaskad av stressreaktioner i kroppen och som i slutändan leder till att stresshormoner utsöndras.
     

  • När vi sätter ord på vad vi känner och behöver utövar vi empati och självmedkänsla. Modern hjärnforskning visar att när vi tränar upp vår självmedkänsla stärker vi vår psykiska hälsa och mår bättre på alla plan. Forskning visar också att hög självmedkänsla ger starkare motivation till inlärning och optimism samt mindre nedstämdhet och självkritik, och att träning i medkänsla hjälper till att balansera stresspåslaget i hjärnan.
     

  • Kursen kan även bokas av privata grupper, företag och organisationer även på vardagar.​

Föräldrakurs - tydliga stressorer i familjen
Föräldrakurs - tydliga stressorer i familjen
13 apr. 2024 10:00 – 14 apr. 2024 16:00
Norrmalm,
Luntmakargatan 52, 113 58 Stockholm, Sverige
bottom of page