top of page

tis 05 sep.

|

Östermalm

DITT KOMPETENTA BARN WORKSHOP 1

Teori från den danske familjeterapueten Jesper Juul varvat med praktiska övningar hämtade från boken Alma & Alma.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
DITT KOMPETENTA BARN WORKSHOP 1
DITT KOMPETENTA BARN WORKSHOP 1

Tid och plats

05 sep. 2023 17:00 – 20:00

Östermalm, Greve von Essens väg 59, 115 27 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

DITT KOMPETENTA BARN FÖRÄLDRAWORKSHOP

Avgörande för tillfredsställelsen hos medlemmarna i en familj är kvaliteten på processen; dvs vad vi gör/pratar om och hur vi gör det. Välkommen till med teori från den danske familjeterapueten Jesper Juul varvat med praktiska övningar hämtade från boken Alma & Alma. Du lämnar dagen med nya insikter och ett utbildningsmaterial att fortsätta öva med. Kaja är cert. föräldra-, och familjecoach från Family-Lab grundad av familjeterapeuten och författaren Jesper Juul. 

FamilyLab fungerar som är ett laboratorium där föräldrar och professionella arbetar tillsammans för att stärka föräldrarnas nödvändiga ledarposition och kunna omvandla kärleksfulla känslor till kärleksfulla handlingar, med närhet, respekt och gränser.

Program:

17.00 - Teori: Relationistiskt förhållningssätt. Konsten att bygga en ömsesidig relation.  Balans mellan individualitet och anpassning. Självförtroende/självkänsla. Praktiska övningar. 

18.30 - Mustig soppa, levianbröd och goda pålägg och tillbehör. 

19.00 - Fortsättning teori:  Hur stärker man det personliga och sociala ansvaret hos barn och föräldrar? Olikheten hos föräldrarna är viktig för barnen. Föräldrarnas nödvändiga ledarposition. 

19.30 - Praktiska kommunikationsövningar och återkoppling. 

18.00  - Slut

Pris: 1190 kr, middag ingår samt ett exemplar av Alma & Atman.

Små grupper om max 12 personer. 

-------------------------------------------------

”Det här är en bok att läsa många gånger för och med sina barn. Viktiga begrepp som empati, medkänsla och självmedkänsla blir enkla och begripliga. Historien ger sin läsare livsviktiga kommunikationsnycklar. Jag tror att världen runt barn som kan använda dessa verktyg, kommer att bli lite varmare, snällare och tryggare”. Susanne Einhorn, beteendevetare

”Vi lever i en tid när unga tvingas möta rädsla i många olika tappningar – från hat, hot och utseendefixering i sociala medier till skrämmande händelser i vardagen. Samtidigt är många vuxna själva vilsna och oförmögna att ge den vägledning som skulle behövas om hur man kan hantera sitt inre kaos och alla starka och förvirrande känslor som uppstår. Här kommer Kaja Michelsons kloka, omtänksamma, vackra och träffsäkra bok som en skänk från ovan för läsare i alla åldrar. Med innerlig förståelse och insiktsfull pedagogik guidar hon oss till ett moget och konstruktivt sätt att hantera livets prövningar. Ju fler som tar del av den, desto bättre”. Annika Dopping, TV-journalist.

”En fantastisk bok med viktiga verktyg för barns växande till medkännande människor. Berättelsen är trösterik, hoppfull, sätter barnet i centrum och tar det på allra största allvar. Budskapet om nödvändigheten att lyssna till sina känslor, hjärtat och varandra kunde inte varit mer aktuellt. Olle & Fotini Carlsson, författarna till bl.a ”Om kärlek”.

Biljetter

  • D KOMPETENTA BARN WORKSHOP 1

    Varmt välkommen till Greve Von Essens väg 59. Följ skyltarna in på gården!

    1 190,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page